Befejeződtek a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium bentlakásában a függőben maradt tető ártalmatlanítási és a belső konszolidáció munkálatai

0

Articol disponibil în: Magyar Română

2024. február 1-jén, csütörtökön a Hargita megyei Prefektusi Intézmény székhelyén a Székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium kollégiumában 2023.december 18-án történt incidens alapjául szolgáló szempontok ellenőrzésére, a 325-ös prefektusi rendelet alapján 2023.12.19-én létrehozott vegyes bizottság munkaülésére került sor.

A Hargita Megyei Állami Építésügyi Felügyelőség arról tájékoztatta a bizottságot, hogy ezen a héten befejeződik a törmelék elhordása a földszintig (cota „0”) azon a területen, ahol az omlás történt.

A törmelékeltakarítás a földszint alatt folytatódik az ügyész felügyelete mellett.

A függőben maradt tetőzet eltávolítása és a belső megerősítés befejeződött, a külső konszolidáció a jövő héten kezdődik.

Hargita Megye Tanácsa, törvényes hatáskörén belül, a Főépítészi Igazgatóságon keresztül továbbra is ellenőrzi az építési engedélyek kiadásának módját a székelyudvarhelyi városháza részéről. A Főépítészi Igazgatóság részletes jelentése a jövő hét folyamán jelenik meg.

A bentlakás épületéből előkerültek a tanulók személyes tárgyai, amelyeket visszaszolgáltattak a diákoknak.

A Bizottság tagintézményei a jövőben figyelemmel kísérik a Székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium bentlakásának otthont adó épület biztonságossá tételének munkálatait.

Hargita Megyei Prefektusi Intézmény

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy