A gyergyószentmiklósi csarnokban keletkezett tüzet 17 órás beavatkozás után oltották el. Valószínűsíthető ok: elektromos rövidzárlat

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Március 29-én, pénteken, 15:28-kor kérték a Hargita megyei tűzoltóság beavatkozását a gyergyószentmiklósi Tatár utcai használaton kívüli raktárépületben kitört tűz felkutatásához és felszámolásához.

A helyszínre a gyergyószentmiklósi tűzoltóság öt csapata (21 katonai tűzoltó) vonult ki 4 tűzoltó járművel és egy SMURD mentőautóval, valamint a gyergyószárhegyi, gyergyóditrói, gyergyóalfalvi és gyergyóremetei önkéntes tűzoltólalkulatok 66 polgári tűzoltója 7 tűzoltójárművel.

A beavatkozó erők helyszínre érkezésekor a tűz a raktárépület tetején égett, mintegy 300 négyzetméteres területen, és fennállt a veszélye, hogy átterjed a szomszédos épületekre.

A nagymértékű füstkibocsátás miatt 16:38-kor a RO-ALERT rendszeren keresztül figyelmeztető üzenetet küldtek ki a tűz közelében élő lakosság védelme érdekében.

A helyszíni vizsgálatokat követően megállapították, hogy a valószínűsíthető ok elektromos rövidzárlat volt.

Elégett:

  • a csarnok teteje, kb. 1200 nm
  • a transzformátor teteje, kb. 20 nm
  • egy utánfutó
  • egy furgon
  • a szomszédos raktár kb. 20 nm
  • 120 tonna széna

Szerencsére csak anyagi kár keletkezett, amelyet 500.000 lejre becsülnek. A tüzet 2024 március 30-án  8:05-re sikerült eloltani.


E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy