Incendiul de la hala din Gheorgheni, stins după o intervenţie de 17 ore. Cauză probabilă: un scurtcircuit electric

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Vineri, 29 martie, la ora 15:28, pompierii harghiteni, au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o hală dezafectată, pe strada Tătarului, din municipiul Gheorgheni.

La locul evenimentului au fost mobilizate 5 echipaje (21 de pompieri militari) din cadrul Detașamentului de Pompieri Gheorgheni, cu 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, precum și 66 de pompieri civili ai SVSU Lăzarea, Ditrău, Joseni și Remetea cu 7 autospeciale de stingere.
În momentul sosirii forțelor de intervenție la locul evenimentului incendiul se manifesta la acoperişul depozitului, pe o suprafață de aproximativ 300 mp, cu pericol de propagare la clădirile învecinate.
Din cauza degajărilor mari de fum, pentru protecția populației aflată în proximitatea zonei de manifestare, la ora 16:38, a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT.
În urma cercetărilor efectuate la locul evenimentului, a fost stabilită drep cauză probabilă: scurtcircuitul electric.


Au ars:

  • acoperișul halei pe o suprafață de cca. 1200 mp;
  • acoperișul transformatorului electric pe circa 20 mp;
  • o rulotă;
  • o furgonetă;
  • acoperișul depozitului învecinat pe aproximativ 20 mp;
  • 120 t de fân.

Din fericire, s-au înregistrat doar pagube materiale evaluate la circa 500.000 lei. Incendiul a fost lichidat, azi, 30.03 2024, la ora 08:05.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy