A gyergyótölgyesieket is terrorizálják a medvék. A polgármester felhívást intéz a központi hatóságokhoz

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

A medvék nemcsak Csíkszeredában járkálnak otthonosan. Marcel Vancu, Gyergyótölgyes polgármestere elmondja, hogy minden este és éjszaka történnek támadások a helyi lakosok gazdaságaiban. Az emberek sírva-nevetve mondják, hogy a medvék nem válogatósak, szeretik a gyümölcsöt, tyúkhúst, juhot, malacot… ám ennek fele sem tréfa, mondja Marcel Vancu.

„Riasztó mérteket öltöttek a medvetámadások a gyergyótölgyesi gazdaságokban. A lakosok szerveződnek és különféle eszközökkel szerelkeznek fel, hogy távoltartsák a medvéket. Maximális elővigyázatosságra intem a község lakóit, a központi hatóságok pedig sürgősen értékeljék ki a helyzetet”.

Arra a kérdésre, hogy a medvék bátorsága az ősz beálltával növekedett-e, a polgármester egy friss élményt mesélt el a Hargita Újságnak: „Nem tudom már, mit gondoljak, de furcsán viselkednek. Néhány nappal ezelőtt az utolsó pillanatban sikerült kikerülnöm egy aranyos példányt a 15-ös országúton.”

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy