Și tulgheșenii sunt terorizați de urși. Primarul face apel către autoritățile centrale

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Urșii nu se plimbă ca la ei acasă doar prin Miercurea Ciuc. Marcel Vancu, primarul din comuna Tulgheș spune că în fiecare seară sau noapte sunt semnalate atacuri în gospodăriile localnicilor. Oamenii se plâng cu un umor care stârnește râsu’-plânsu’ că urșii nu sunt pretențioși la mâncare, prefera fructe, găini ,oi și porci… însă, nu este de glumă, atenționează Marcel Vancu.

”Atacurile URȘILOR în gospodăriile din TULGHEȘ au atins cote alarmante! Cetățenii din TULGHEȘ se organizează și se dotează cu diferite dispozitive pentru alungarea urșilor. Recomand PRUDENȚĂ maximă în rândul locuitorilor comunei și o evaluare de urgență a situației, din partea autorităților centrale.”

Întrebat dacă îndrăzneală urșilor a crescut odată cu venirea toamnei, primarul, a povestit pentru Ziar Harghita o recentă experiență: ”Nu mai știu ce să cred, dar au un comportament ciudat! Acum câteva zile, am evitat și eu un exemplar drăguț în ultimul moment, într-o curbă pe DN 15.”

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy