A Hargita és Kovászna megyei közlekedési rendőrök közös radarozási akciója a DE 578-as európai úton

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Folyó év május 3-án, 09:00-13:00 óra között a Hargita és Kovászna  megyei közlekedési rendőrök lépcsőzetes rendszerben elhelyezett radarokkal léptek fel az 578-as európai úton (DN 12), hogy felszámolják a sebességkorlátozás be nem tartását. Három pisztolyradart és három, a rendőrség speciális járműveire szerelt radarkészüléket használtak.

„Az akció során a rendőrség 138 büntetést szabott ki, ebből 127-et sebességtúllépés miatt. Három vezetői engedélyt is bevontak, és három forgalmi engedélyt. Három sofőr esetében a szabálysértési szankció mellett a jogosítvány bevonásának kiegészítő intézkedésére is sor került. A forgalomban megállított sofőröket alkoholszondával is ellenőrizték, a kiszabott bírságok összértéke közel 80 ezer lej volt” – tájékoztatott a Hargita megyei rendőrség.

Az idézett forrás kiemelte, hogy a közúti balesetek egyik fő oka a közlekedési szabályok be nem tartása, különösen a megengedett sebesség túllépése, annak ellenére, hogy a rendőrség erőfeszítéseket tesz a gyorshajtás és következményei megelőzésére.

***

Ugyanezen a napon a székelyudvarhelyi rendőrkapitányság közrendvédelmi állománya egy 52 éves férfit észlelt, aki ittasan vezetett személygépkocsit. A székelyudvarhelyi férfit alkoholszondával ellenőrizték, a műszer 0,90 mg/l alkoholt jelzett a férfi által kilélegzett levegőben.

Az ügyben a rendőrség ittas vagy egyéb szer hatása alatti vezetés vétsége miatt büntetőeljárást indított.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy