A Hargita megyei falvak szomorú valósága. A szegénység és a kilátástalanság története

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Hargita megye mélyén egy kegyetlen és elhanyagolt igazság bújik meg. A gazdag történelemmel és hagyományokkal rendelkező megye falvai csendben szenvednek a szegénységtől, a beruházások hiányától és a gazdasági fellendülés egyértelmű perspektívájának hiányától.

Az elhagyatott házak, a szegénységben élő emberek és az omladozó kerítések zord látványa egy keserű valóság fájdalmas tanúsága, de amellyel foglalkozni kell. Ideje szembenézni ezzel a valósággal.

E közösségek újjáélesztésének egyik lehetősége a turizmus. Hargita turisztikai szempontból óriási lehetőségeket rejt magában, de természeti szépsége és autentikus hagyományai ellenére is szembetűnő a beruházások és a kezdeményezések hiánya ezen a területen.

Sajnos a választók megtartásának vágya negatív hatással volt, és eltántorított minden román céget vagy bármely pénzügyi potenciállal rendelkező román állampolgárt attól, hogy ezen a területen fektessenek be. Ez egy ördögi kör, ahol a gazdasági stagnálás szegénységet és szomorúságot táplál, a befektetések hiánya pedig meghiúsít minden fejlődési kilátást.

Elengedhetetlen, hogy a Hargita megyeiek ráébredjenek a valóságra, és kérjék politikai képviselőiket, hogy vessenek véget a szeparatista eszméknek és hozzanak befektetőket. Szemléletváltásra és az ország valamennyi régiójával való együttműködésre való nyitottságra van szükség ahhoz, hogy támogatást nyerjenek, és vonzzák a befektetéseket az infrastruktúrába, a turizmusba, a mezőgazdaságba és más kulcsfontosságú ágazatokba. A fenntartható gazdasági és társadalmi fejlődést elősegítő környezet megteremtéséhez a közösség, a helyi és központi hatóságok, az üzleti környezet és a nem kormányzati szervezetek együttes erőfeszítésére van szükség.

Azzal kell kezdenünk, hogy kinyitjuk elménket és szívünket, felszámoljuk a megosztottságot, és egyesítjük erőfeszítéseinket egy jobb jövő építéséért. Mozgósítsunk a beruházások, a turizmus fejlesztése, a gazdasági lehetőségek megteremtése és a tisztességes megélhetés biztosítása érdekében ezekben a falvakban.

Hargitának megvan a lehetősége arra, hogy újra ragyogjon, és az újjászületés és a jólét példája legyen. Itt az ideje, hogy ezt a szomorú történetet egy új, reménnyel és sikerekkel teli fejezetté változtassuk.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy