Realitățile triste ale satelor din Harghita. O poveste de sărăcie și lipsă de perspective

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În adâncurile județului Harghita, un adevăr crud și neglijat rămâne în umbră. Satele acestui județ, cu o bogată istorie și tradiție, suferă în tăcere de sărăcie, lipsă de investiții și absența unei perspective clare de renaștere economică.
Priveliștea sumbră a caselor părăsite, a oamenilor ce trăiesc în sărăcie și a gardurilor care se prăbușesc este o mărturie dureroasă a unei realități amare, dar care trebuie adusă în prim-plan. Este momentul să ne confruntăm cu această realitate.
Una dintre posibilitățile de a revitaliza aceste comunități este turismul. Harghita are un potențial uriaș din punct de vedere turistic, dar în ciuda frumuseții sale naturale și a tradițiilor autentice, lipsa investițiilor și a inițiativelor în acest domeniu este evidentă.
Din păcate, dorința de a menține electoratul captiv a avut un impact negativ, descurajând orice firmă românească sau orice român cu potențial financiar să vină și să investească în această zonă. Este un cerc vicios, în care stagnarea economică alimentează sărăcia și tristețea, iar lipsa investițiilor duce la descurajarea oricărei perspective de dezvoltare.
Este imperativ ca oamenii din Harghita să se trezească la realitate și să ceară reprezentanților lor politici să pună capăt ideilor separatiste și să acționeze pentru atragerea investitorilor. Este necesară o schimbare de abordare și o deschidere către colaborare cu toate regiunile din țară, pentru a obține sprijin și pentru a atrage investiții în infrastructură, turism, agricultură și alte sectoare cheie.
Este nevoie de eforturi conjugate ale comunității, autorităților locale și centrale, mediului de afaceri și organizațiilor neguvernamentale pentru a crea un mediu propice dezvoltării economice și sociale durabile.
Ar trebui să începem prin a ne deschide mințile și inimile, prin a renunța la diviziuni și prin a uni eforturile pentru a construi un viitor mai bun. Să ne mobilizăm pentru a aduce investiții, pentru a dezvolta turismul, pentru a crea oportunități economice și pentru a asigura un trai demn pentru toți locuitorii acestor sate.
Harghita are potențialul de a străluci din nou și de a deveni un exemplu de renaștere și prosperitate. Este timpul să transformăm această poveste tristă într-un capitol nou, plin de speranță și realizări.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy