A Hargita megyei rendőrök által március 16-18 között indított büntetőeljárások

0

Articol disponibil în: Magyar Română

2024. március 16-án 14:30 óra körül egy 27 éves csíkszeredai férfit a rendőrök szolgálatuk gyakorlása közben a lakóhelye szerinti településen személygépkocsi vezetés közben észleltek, és az ellenőrzéseket követően megállapították, hogy nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel semmilyen járműkategóriára.

Vezetői engedély nélküli járművezetés miatt büntetőeljárás indult ellene.

2024. március 16-án 9 óra 30 perc körül a székelyudvarhelyi rendőrség – Közúti Közlekedési Osztályának rendőrei egy 58 éves zetelaki férfit észleltek, aki egy mopedet vezetett anélkül, hogy a rendszámtáblák fel lettek volna szerelve.

A rendőrök ellenőrzést végeztek, és megállapították, hogy a szóban forgó moped nem volt bejegyezve vagy nyilvántartásba véve, és a férfi nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel semmilyen járműkategóriára.

Büntetőeljárást indítottak ellene nyilvántartásba be nem vett vagy be nem jegyzett jármű vezetése és jogosítvány nélküli vezetés miatt.

2024. március 16-án, 15:30 körül egy 44 éves külföldi állampolgárságú férfit a rendőrök szolgálatuk gyakorlása közben, Székelyudvarhely egyik utcáján személygépkocsi vezetése közben észleltek, és 0,49 mg/l alkoholt mutattak ki a leheletében.

A szóban forgó férfit biológiai mintavétel céljából kórházba szállították.

Alkoholos befolyásoltság alatt történő járművezetés miatt bűnügyi eljárás indult.

Ugyanezen a napon, 19:30 körül egy 36 éves székelyudvarhelyi férfit észleltek a rendőrök amint személygépkocsit vezet szülővárosának egyik utcáján, és a rendőrség által elvégzett alkoholszondás vizsgálat 1,17 mg/l tiszta alkoholt mutatott ki a leheletében.

Az ügyben alkoholos befolyásoltság alatt történő járművezetés miatt bűnügyi eljárás indult.

2024. március 17-én 14:00 óra körül a Borszéki Rendőrség – Közúti Közlekedési Osztályának rendőrei észleltek egy 51 éves gyergyótölgyesi férfit, aki előrehaladott ittas állapotban vezetett autót, ezért nem lehetett alkoholszondával vizsgálni, és biológiai minta vétele céljából kórházba szállították.

A rendőrségi ellenőrzések során az is kiderült, hogy a vezetői engedélyét bevonták.

Büntetőeljárás indult ellene alkoholos befolyásoltság alatt történő járművezetés és vezetői engedély nélküli járművezetés miatt.

2024. március 18-án 1 óra 10 perc körül egy 53 éves székelyudvarhelyi férfit a rendőrök lakóhelye egyik utcáján személygépkocsi vezetése közben észleltek és 1,44 mg/l alkoholt mutattak ki a leheletében az alkoholszonda segítségével, és arra utaló jelek vannak, hogy a jármű nem volt bejegyezve.

A férfit 24 órára őrizetbe vették.

Büntetőeljárás indult ellene alkoholos befolyásoltság alatt történő járművezetés és engedély nélküli vagy be nem jegyzett jármű vezetése miatt.

  • A Hargita megyei Rendőrfőkapitányság által közölt információk

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy