A Hargita megyei rendőrök büntetőeljárást indítanak a veszélyes hulladékokra vonatkozó rendelkezések be nem tartása miatt

0

Articol disponibil în: Magyar Română

2023 szeptember 27-én a Fegyverek, Robbanóanyagok és Veszélyes Anyagok Szolgálatának rendőrei a Hargita Megyei Környezetvédelmi Őrség szakembereivel közösen, egy akcióterv alapján ellenőrzési tevékenységet kezdeményeztek és hajtottak végre egy Gyergyószentmiklóson található gazdasági szereplő telephelyén, amelynek tevékenységi köre fémhulladék gyűjtése és tárolása.

Az ellenőrzések eredményeképpen a rendőrök mintegy 1000 kilogramm autószétszerelésből származó hulladékot fedeztek fel, amelyre vonatkozóan a vállalkozás nem szerepel a veszélyes hulladékok gyűjtésére és a járműszétszerelésre jogosultak listáján.

Az ügyben „A veszélyes hulladékok gyűjtésére, kezelésére, szállítására, hasznosítására vagy ártalmatlanítására vonatkozó kötelező intézkedések megtételének vagy betartásának elmulasztása” bűncselekmény miatt folyik nyomozás, amely bűncselekményt a hulladékokról szóló 92/2021. számú sürgősségi kormányrendelet írja elő.

  • a Hargita megyei rendőrség tájékoztatás

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy