Dosar penal pentru nerespectarea prevederilor privind deșeurile periculoase, întocmit de polițiștii harghiteni

0

Articol disponibil în: Magyar Română

La data de 27 septembrie 2023, în baza unui plan de acțiune, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu specialiști ai Gărzii de Mediu Harghita, au inițiat și desfășurat o activitate de verificare și control la sediul unui operator economic din municipiul Gheorgheni, cu domeniul de activitate ce presupune colectarea și depozitarea fierului vechi.

În urma acestor verificări, polițiștii au depistat aproximativ 1.000 de kilograme de deșeuri, provenite din dezmembrări auto, pentru care societatea nu figurează ca fiind autorizată pentru colectarea de deșeuri periculoase și dezmembrări de vehicule.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de de “Neluarea sau nerespectarea masurilor obligatorii in desfasurarea activitatilor de colectare, tratare, transport, valorificare sau eliminare a deseurilor periculoase” faptă prevăzută de O.U.G. nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor.

  • informații furnizate de IPJ Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy