A Hargita megyei rendőrség tevékenysége a Nemzetközi Gyermeknap alkalmából

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

2022 május 31-én, kedden, a Nemzetközi Gyermeknapot megelőzően, az Iskolabiztonsági Iroda rendőrei a Közúti Szolgálat munkatársaival közösen végeztek megelőző-tájékoztató tevékenységet Csíkszeredában.

A rendezvényen különböző korosztályú gyerekek és tinédzserek vettek részt.

„A megbeszélésen a résztvevők megismerkedtek a Közúti Szolgálat műszaki-logisztikai berendezéseivel, valamint interaktív beszélgetésekre került sor a zaklatás és diszkrimináció megelőzésére.

Mind a szülők, mind a gyerekek, akik részt vettek a tevékenységben, tájékoztatást kaptak a közlekedésbiztonságról, az online biztonságról, az iskolai biztonságról stb.

A Hargita Megyei Drogprevenciós, Értékelő és Tanácsadó Központ szakemberei a rendőrökkel együtt tájékoztató és oktatási tevékenységet folytattak az alkohol- és drogfogyasztás megelőzésére.

Ezen tevékenységek során a gyerekek speciális szemüveget használhattak, amely az alkohol- és kábítószer-fogyasztás hatásait, de a mámoros állapotot is szimulálta.

Az ilyen típusú szemüvegek használatával számos testi állapotromlás bemutatható, mint például a fizikai mozgások korlátozása, az éberség és a reakcióképesség csökkenése, a testmozgások koordinációjának romlása, a reakció késleltetése stb.” – közölte a Hargita megyei rendőrség.

A kedvezményezettek (kb. 50 gyermek és fiatal) édességeket, tájékoztatókat és lufikat kaptak.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy