A Hargita megyei tűzoltók küldetései az elmúlt 4 napban

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az elmúlt 96 órában Hargita megyében 28 vészhelyzetet regisztráltak, amelyeket a katonai tűzoltók azonnal kezeltek.

Ezen időszak alatt a tűzoltók által irányított bevetések legnagyobb részét az elsősegélynyújtási esetek tették ki, amelynek eredményeként a SMURD személyzete 21 bajba jutott embernek nyújtott orvosi segítséget.

Csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap is a tűzoltók erőfeszítései a közösségek és vagyonuk védelmére összpontosultak, amelyben az operatív személyzet 4 ilyen helyzetben avatkoztak be, nevezetesen: Máréfalván a DN 13 A-nál lévő letört fák eltakarítása, Maroshévízen egy közúti balesetet követő tűzmegelőzési és tűzoltási intézkedések biztosítása, valamint Csíkszeredában két másik bevetés a terület biztosítására/felügyeletére, miután a Fenyő és a Szabadság utcában gázszagot észleltek, a gázszolgáltató munkatársai rövid időn belül elhárították a problémát.

Ugyanakkor 3 tűz eloltásában vettek részt, amelyek közül egyik ellenőrizetlen vegetációtűz volt Galócáson, amely 30 nm területet érintett.

Ugyanebben az időszakban két RO-Alert figyelmeztetést küldtek medve jelenléte miatt Kobátfalva lakóinak.

A Hargita megyei katonai tűzoltóság továbbra is a nap 24 órájában mozgósítható a vészhelyzetek operatív kezelésére és elsősegélynyújtásra a rászorulók számára.

Az Országos Vészhelyzeti Platform – fiipregatit.ro és a DSU mobilalkalmazás alapvető eszközök a polgárok tájékoztatásában és felkészítésében a vészhelyzetekre.

Látogasson el most a www.fiipregatit.ro oldalra, vagy töltse le az ingyenes DSU mobilalkalmazást az AppStore-ból vagy a Google Play-ről, hogy többet tudjon meg arról, hogyan kell viselkedni vészhelyzet előtt, alatt és után.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy