Csíkszereda részt vesz az „Entente Florale Europe” – Európa virágzó városai és falvai című rangos nemzetközi versenyen

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Csíkszereda egyre inkább ápolt köztéri virágágyásairól válik ismertté. Csíkszereda 2022-ben első díjat nyert a Virágos Magyarország (Hungary in Bloom) versenyen a 40 000 lakosú, Magyarországon kívüli városok kategóriájában. Idén a város részt vesz az „Entente Florale Europe” – Európa virágzó városai és falvai című rangos nemzetközi versenyen, az országban egyedüliként.

A nemzetközi elismerés nyilván fontos, de ennél is fontosabb, hogy jól érezzük magunkat a saját városunkban. 2023-ban szerveztük meg az első környezetszépítő akciót, amelynek célja az volt, hogy a lakosokat bevonjuk a háztömbjeik körüli zöld területek javításába. Örömmel tapasztaltuk, hogy városszépítő kezdeményezésünket nagy érdeklődés fogadta: közel 50 csapat jelentkezett a felhívásunkra. Ez azt jelzi számunkra, hogy a lakosok magukénak érzik a közterületeket, és hajlandóak időt és energiát áldozni azok szépítésére.

A Városi Kertészet munkaközössége rózsadugványokkal, fűmagokkal, évelő virágok, mint szarkaláb, harangvirág, levendula, kúpvirág palántáival és szükség esetén kertészeti eszközökkel (ásó, kapa, gereblye, seprű) járul hozzá ehhez a mozgalomhoz. Az ültetéshez és a fenntartáshoz szakmai segítséget is nyújtanak.

A lakosoknak mindössze annyi a dolguk, hogy lelkes csapatokat alakítsanak, és április 18-ig jelentkezzenek a felhívásra a [email protected] e-mail címen. A jelentkezőkkel április 18. után veszik fel a kapcsolatot.

  • Csíkszereda Városháza sajtóirodája által közölt információk

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy