A Hargita megyei tűzoltók küldetései- szerda, június 15

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

A tegnapi nap folyamán (2022.06.15.) a Hargita megyei katonai tűzoltók 9 rendkívüli helyzetet kezeltek, ezek többsége elsősegélynyújtás volt. Így 3 gyermeknek és 7 felnőttnek nyújtottak egészségügyi segítséget a SMURD munkatársai.

Tegnap az egyik küldetés egy Gyergyótölgyesen a 15-ös országúton történt közlekedési baleset három sérültjének ellátására irányult. A SMURD mentősök elsősegélyben részesítették a három személyt, később egy 54 éves férfit, aki a bal alsó végtagján sérült meg, kórházba szállítottak orvosi ellátásra.

Ezen kívül a székelyudvarhelyi katonai tűzoltók és a farkaslaki önkéntes tűzoltók a 13/A jelzésű országúton avatkoztak be, Kalonda területén, hogy eloltsanak egy valószínűleg rövidzárlat miatt keletkezett tüzet egy teherautónál. Körülbelül 20 perc elteltével a tüzet eloltották, személyi sérülés nem történt.

Az utóbbi 24 órában 6 Ro-Alert üzenetet küldtek medve jelenléte miatt Salamás, Árvátfalva és Borszék lakóinak.

Küldetéseikkel egyidőben a Hargita megyei katonai tűzoltók a határmenti hatóságok és az ukrajnai menekültek támogatásában is részt vesznek.

A megye katonai tűzoltói készenlétben állnak a vészhelyzetek megoldására és szakavatott elsősegélynyújtásra a bajbajutott személyek számára.

A vészhelyzetben történő viselkedéssel kapcsolatos információk a https://fiipregatit.ro platformon érhetők el.

  • ISU Hargita, Információs és Közkapcsolati Osztály

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy