Misiunile pompierilor harghiteni – miercuri, 15 iunie

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În cursul zilei de ieri (15.06.2022), pompierii militari harghiteni au gestionat 9 situații de urgență, majoritatea dintre acestea fiind pentru acordarea măsurilor de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate. Astfel, 3 copii și 7 persoane adulte au fost asistate medical de către echipajele SMURD.

O misiune soldată cu trei victime a avut loc ieri, pe DN 15, localitatea Tulgheș, în urma producerii unui accident rutier. Paramedicii SMURD au acordat măsuri de prim ajutor pentru cele trei persoane, ulterior un bărbat, de 54 ani, care prezenta plagă la nivelul membrului inferior stâng, fiind preluat și transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

În afara acestor situații, pompierii militari și civili din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc și SVSU Lupeni au intervenit, pe DN 13/A, sat Calonda, comuna Corund, pentru stingerea unui incendiu izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric, la capul tractor al unui autocamion. Intervenția a condus la limitarea incendiului și înlăturarea pericolului de extindere la remorca autovehiculului, încărcată cu cărămidă. După aproximativ 20 minute incendiul a fost lichidat, nefiind înregistrate victime.

În ultimele 24 de ore au fost transmise 6 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice (urși), în localitățile Sărmaș, Arvățeni (comuna Feliceni) și Borsec.  

Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii militari harghiteni acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin operaționalizarea unor tabere mobile în localități din zona de frontieră, transport persoane și ajutoare materiale.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.    

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.                  

  • ISU Harghita, COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy