A Hargita megyei választók nagy pofoncsapást mértek a politikai osztályra

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Számos megjegyzést lehetne fűzni a helyhatósági választásokhoz és az akörüli, néhány nyamvadt szavazat megszerzése reményében elkövetett bundázásokról. Egy dolog azonban kétségtelenül világossá vált még pedig az, hogy a Hargita megyei választópolgároknak elegük lett az őket vezető politikusokból, a megyét irányító pártokból, azok hozzá nem értéséből és hazugságaiból.

Csíkszeredában Ráduly Róbert Kálmán lett a polgármester, miután a 39.000- es lakosú várostól 7.600 szavazatot kapott. Ez azt jelenti, hogy a városnak még csak az egynegyedét sem képviseli.

A 34.000- es lakosú Székelyudvarhelyen Gálfi Árpád nyert 5.500 szavazattal.

Gyergyószentmiklóson a 18.000 lakosból 4.600 szavazott Nagy Zoltánra.

Maroshévízen Stelu Platon polgármester lett 2.800 szavazattal, a 14.000 lakos után.

Bármennyire is szeretnék a Hargita megyei politikai színpad pártjai csűrni- csavarni a számokat, világossá vált, hogy többé nem reprezentatívak. 26 év hazudozás és 26 év nemzetiségek közti feszültségkeltés után, amelyet mind a román, mind a magyar politikusok gyakoroltak, lám a választópolgárok hátat fordítottak a politikai osztálynak.

Vegyük Csíkszeredát és hadd legyünk őszinték: a 34%- os szavazási részvétel tulajdonképpen csak 5%- os, a többi megközelítőleg 30%- ot a pártok aktivistái által mozgósított szavazók és szimpatizánsok teszik ki. Igenis csíkszeredai politikus urak… ne meresszenek nagy szemeket e sorokat olvasva. Önök már semmit és senkit nem képviselnek. A szavazók legfeljebb 5%- a ment szavazni a pártszervezetek noszogatása nélkül.

A véletlen folytán további két kiadványt adminisztrálok a szomszédos megyékben, Bákóban és Neamt megyében. Összehasonlítva ezen megyék polgármestereinek a dicsekedését a Hargita megyei jelöltek ámító szövegével, elfog a nevetés. Például a Csíkszeredához hasonló lakosságot számláló Roman város polgármestere azzal dicsekedett, hogy utóbbi mandátuma alatt 5.000 munkahelyet teremtett, üzembe helyezett egy kisebb vízierőművet, egy strandot és még sorolhatnám… ne feledjük, hogy egy problémásként elkönyvelt PDL- s polgármesterről beszélünk. Hargita megyében tíz jó polgármester sem dicsekedhet hasonló megvalósításokkal, mint a szomszédos megyéből egy rossznak mondott.

Ha a Hargita megyei politikusok nem teszik oda komolyan a csontjukat és félretéve a botrányokat nem keresnek befektetőket, nem pályáznak, és nem hoznak létre munkahelyeket, akkor a parlamenti választásokon szomorú jövő elé néznek.

Iosub Robert

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy