A helyi közigazgatás embargója a ziarharghita.ro ellen

0

Articol disponibil în: Magyar Română

434.302 egyéni látogatójával a ziarHarghita.RO Hargita megye egyetlen kétnyelvű kiadványa. Amely kiadványnak, annak ellenére, hogy a legtöbb országos átvett hírt leközölte és újságírói ankétokat jelentetett meg, nem sikerült hatást gyakorolnia a helyi vagy megyei adminisztrációra olyannyira, hogy kiadványunk kétnyelvűségét sem méltatták egyetlen hirdetés feladásának erejéig sem. A magyar politikusok kezében lévő adminisztráció eme pénzügyi embargója azt jelenti számunkra, hogy kellemetlenek vagyunk, vagy egyes magyar barátaink olvasatában még nem sikerült hallgatásunkat megvásárolni.

2016- ban a ziarharghita.ro pénzügyi veszteséggel működött, amely veszteséget a Neamt és Bákó megyéket is lefödő sajtótröszt jövedelméből fedeztük. Azon viszont csodálkozunk, hogy a Számvevőszék vagy más hatóságok nem kérdezik meg a Hargita megyei adminisztrációt a közpénzek elköltésével kapcsolatban és mivel magyarázzák, hogy a megye egyetlen kétnyelvű kiadványába miért nem adnak fel egyetlen hirdetést sem. Ami viszont csak még jobban motivál minket és tovább folytatjuk munkánkat sokak kétségbeesésére.

Kezdetekben a Hargita megyei románok szerint a magyar titkosszolgálat, a magyarok szerint a román titkosszolgálat emberei voltunk, majd mindenki szerint politikai hátterünk van. Lám eltelt egy év és ezek a mesék szertefoszlottak. Ahogy egy magyar politikus barátunk mondta „Már azt se tudják, mit mondjanak egy olyan román patronátus alatt lévő újságról, amely a magyarok magyarok elleni visszaélései ellen küzd.”

A helyi adminisztráció embargója a ziarharghita.ro ellen a legjobb bizonyítéka annak, hogy jól végezzük a munkánkat és zavarjuk azokat, akik azt gondolják magukról, hogy ők a kezdet és a vég. Amire azonban nem gondolnak a minket anyagi forrásoktól távol tartani akarók az az, hogy edzettek és felkészültek vagyunk. Ugyanezt éltük át négy éve Neamt és egy éve Bákó megyében. Hogy hol vannak jelenleg mindazok, akik azt gondolták, hogy az egész sajtót manipulálhatják, beleértve minket is, egy olyan kérdés, amelyre a Hargita megyei politikusoknak is kellene a választ keresniük. Székelyföld, román föld, magyar, német, francia vagy akárhol legyünk Európában senkinek sem sikerült manipulálni a lakosságot közpénzből megvásárolt sajtóval anélkül, hogy ezért a törvény előtt ne kellett volna felelnie. Köszönjük azoknak, akik úgy rendelkeztek, hogy az általuk vezetett közigazgatási intézményeknek megtiltottak bárminemű kereskedelmi kapcsolatot a ziarharghita.ro-val. Nem gondoltuk, hogy ilyen rövid idő alatt ennyire fontosakká válunk.

Iosub Robert

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy