A hét elején a Hargita megyei rendőrök a diákok között voltak

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az Iskolabiztonsági Iroda és a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnelemző és Megelőzési Osztályának rendőrei a megye több oktatási egységében folytatták a fiatalok antiszociális cselekményeinek és kábítószer-használatának megelőzését célzó tevékenységsorozatot.

Hétfőn és kedden, azaz december 4-én és 5-én a rendőrök a Hargita Megyei Drogprevenciós Központ szakembereivel közösen tájékoztató-prevenciós tevékenységet végeztek csíkszeredai, gyergyószentmiklósi, csíkszentmártoni és csíkkozmási iskolákban.

A fő témakörök: a tiltott szerek iskola területén belüli és kívüli fogyasztásával járó kockázatok tudatosítása, a szabadidő eltöltésének egészséges alternatívái, a veszélyes tárgyak viselésének tilalma, az erőszak oktatási egységekből történő kiszorításának lehetőségei.

A két nap során mintegy 300 diákkal találkoztak a rendőrök, akik a tevékenységek során lelkesedést és hajlandóságot mutattak a változásban való részvételre, felismerve a társadalmi kapcsolatok, mint jelenlegi és jövőbeli fejlődésük meghatározó jelentőségét.

A megvitatott témák felkeltették a fiatalok érdeklődését, akik aktívan és nyíltan részt vettek a beszélgetésekben a tevékenységek során.

A rendőrség továbbra is tart ilyen találkozókat a fiatalokkal, mind az „Iskola másként” program, mind a folyamatban lévő projekteken és kampányokon belül.

  • információk és fotók: Hargita Megyei Rendőrfőkapitányság

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy