Polițiștii harghiteni s-au aflat în mijlocul elevilor la început de săptămână

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita au continuat seria activităților dedicate prevenirii faptelor antisociale și a consumului de droguri în rândul tinerilor, în mai multe unități de învățământ din județ.

Astfel, luni și marți, 4 și 5 decembrie a.c., polițiștii împreună cu specialiști ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Harghita au desfășurat activități informativ-preventive la școli din Miercurea- Ciuc, Gheorgheni, Sânmartin și Cozmeni.

Principalele teme abordate au fost cele referitoare la conștientizarea riscurilor asociate consumului de substanțe interzise atât în incinta școlii, cât și în afara acesteia, alegea unor alternative sănătoase de petrecere a timpului liber, interdicția portului de obiecte periculoase, dar și modalități de reducere a violenței în unitățile de învățământ.

În cele două zile, polițiștii s-au întâlnit cu aproximativ 300 de elevi care, pe parcursul activităților, au dovedit entuziasm și dorință de participare la schimbare, conștientizând importanța relațiilor sociale ca un element definitoriu în ceea ce privește dezvoltarea lor prezentă și viitoare.

Subiectele dezbătute au trezit interesul tinerilor care au participat activ și deschis la discuții pe tot parcursul activităților.

Polițiștii vor continua desfășurarea unor astfel de întâlniri cu tinerii, atât în cadrul programului “Școala altfel” cât și a proiectelor și campaniilor pe care le au în derulare.

  • informații și foto furnizate de IPJ Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy