A hulladékgazdálkodási infrastruktúra bővítése Hargita megyében az Országos Helyreállítási Terven keresztül

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Hargita Megye Tanácsa január 31-én rendkívüli tanácsülést tartott, amelynek napirendjén az Országos Helyreállítási Terv keretében hulladékudvarok létrehozásáról szóló határozat módosításának mielőbbi jóváhagyása szerepelt.

Az Országos Helyreállítási Terven keresztül finanszírozni javasolt projekt kiegészíti a Hargita megyei Integrált Hulladékgazdálkodási Rendszert (SMID), és célja a meglévő hulladékgazdálkodási infrastruktúra bővítése olyan beruházások révén, amelyek többek között a hulladékgazdálkodás és a hulladék újrahasznosítási arányának növelését is eredményezik.

A projekt kedvezményezettjei Gyergyószárhegy község 3395 és Bögöz község 3491 lakosa, ez a két közigazgatási egység fejezte ki szándékát, hogy részt vegyen a megyei projektben.

Incze Csongor, a megyemenedzser elmondta, hogy miután a kért pontosítások a projekt létszámát és kedvezményezettjeit illetően eljutnak a Környezetvédelmi, Vízügyi és Erdészeti Minisztériumhoz, ezt követően néhány formai dolog következik, és a projekt megkapja a támogatást.

A határozat módosításával Hargita Megye Tanácsa a beruházás fenntartási költségeit is jóváhagyta az utolsó kifizetéstől számított legalább 5 éves időtartamra.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy