Extinderea infrastructurii privind gestionarea deșeurilor în județul Harghita, prin PNRR

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Consiliul Județean Harghita s-a reunit în ședință extraordinară în data de 31 ianuarie pe ordinea de zi aflându-se aprobarea cu celeritate a modificării hotărârii prin care vor fi înființate centre de colectare prin aport voluntar în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență.

Proiectul, propus spre finanțare prin PNRR, reprezintă o completare a Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor în județul Harghita (SMID) și își propune extinderea infrastructurii existente de gestionare a deșeurilor, prin realizarea unor investiții care să ducă, printre altele, și la creșterea ratei de reciclare a deșeurilor.

Beneficiarii proiectului sunt 3395 de locuitori din comuna Lăzarea și 3491 de locuitori din comuna Mugeni, aceste două UAT-uri exprimându-și intenția de a participa în proiectul județean.
Incze Csongor, administratorul public al județului, a precizat că, după ce clarificările solicitate, referitoare la numărul și beneficiarii proiectului, ajung la de Ministerul Mediului, Apelor, și Pădurilor, urmează câteva lucruri formale și proiectul va primi finanțare.

Prin modificarea hotărârii a fost aprobată și suportarea cheltuielilor de mentenanță a investiției pe o perioadă de minimum 5 ani de la data efectuării ultimei plăți, de către Consiliul Județean Harghita.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy