A Húsvéti ünnepek alatti tűzveszély csökkentését szolgáló intézkedések

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Nagyobb tömeget megmozgató vallási megmozdulásokat megelőző és azok időtartama alatt betartandó tűzvédelmi előírások

 1. Az épületben tartózkodó hívek számát az épület befogadóképessége szerint korlátozzák, a balesetek elkerülése érdekében.
 2. Az ajtókat kötelező nyitott állapotban tartani; nagyszámú tömeg részvétele esetén javasolt a szabadtéri szertartás.
 3. A szertartás résztvevői személyi járműveiket, illetve az autóbuszokat, amelyekkel érkeznek olyan módon parkolják, hogy ne legyenek a tűzoltóautók, mentőautók útjában, egy esetleges beavatkozáskor.
 4. Biztosítani kell a fűtőberendezések/kályhák felügyeletét a templomban, a szertartás kezdete előtt pedig fel kell függeszteni a működésüket.
 5. A fűtőalkalmatosságokat biztonságos távolságra kell elhelyezni minden gyúlékony anyagtól, legyen az épületrész, díszlet vagy bútorzat.
 6. Az elektromos hálózatot, fűtő és főző berendezéseket periodikusan ellenőriztetni kell szakképzett személyzettel, az esetleges meghibásodások felderítése érdekében.
 7. A vallásos szertartás alatt meggyújtott gyertyák számára külön erre a célra kijelölt helynek kell lennie a templom épületén kívül, távol más épületektől és a növényzettől, állandó felügyeletet biztosítva az égés idejére.
 8. Tömeges szertartás esetén a templomból el kell távolítani a szőnyegeket, székeket, a padlóhoz nem erősített padokat.
 9. A templomok és kolostorok vendégfogadó térségét ellátó, illetve az ezekhez tartozó öregotthonok személyzetét, valamint a gondnokokat fel kell világosítani a tűzvédelmi szabályokról, a kályhák és elektromos berendezések helyes használatáról, a dohányzási tilalomról, a szabd tűzzel kapcsolatosan, és az épületben létező riasztóberendezésről.

Megjegyzés: Tűz esetén az alábbiak a sürgős teendők:

 • az épületben tartózkodók evakuálása, illetve az ott található javak gyors kimenekítése, értékük sorrendjében;
 • a tűz bejelentése a 112-es egységes segélyhívó számon;
 • a rendelkezésre álló elsődleges eszközökkel megkezdeni a túz oltását.

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy