A magyar államfő nem hivatalos látogatáson Romániában tartózkodik

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Véletlenül vagy sem, a Magyar Köztársaság elnöke, Áder János nem hivatalos látogatáson Romániában tartózkodik. Forrásaink szerint egy Székelyudvarhely melletti településen tartózkodik, közel egy hétig.

Újságírókként feltesszük a kérdést mennyire lehet véletlen a magyar államfő jelenléte a román politikai élet eme kritikus időszakában, amely komoly nyugtalanságot szül a társadalomban, és amely alatt egyesek szándékosan, a börtöntől való félelmükben, eltökélték, hogy felidézzék az 1990-es marosvásárhelyi eseményeket, vizet hajtva azoknak a malmára, akik az ország tönkremenetelét akarják?

Vajon nem azért van-e itt Magyarország elnöke, mert néhány szálat akar meghúzni, hogy tovább duzzassza a jelenlegi romániai politikai és társadalmi helyzetet? Mert ez a magyarországi vezetők viselkedési mintája: eljönnek Romániába, füstbombákat dobálnak szét különböző nyilatkozatok formájában, amelyekért más országokból kitiltanák őket, és itt hagynak minket, románokat, magyarokat, romákat, hogy egymás torkának essünk, ők meg távolról néznek és nevetnek.

 

D.E.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy