A Maros folyón keletkezett jégtorlaszok megfigyelése

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A készenléti felügyelőség képviseletében Cimpoiesu Stelian ezredes, a maroshévízi önkéntes tűzoltók, valamint a Maros megyei vízgazdálkodási vállalat emberei folyó év február 5-én a helyszínen mérték fel a Maros folyó állapotát Maroshévíz körzetében, ahonnan több bejelentés érkezett jégtorlaszok kialakulásáról. Két, egyenként 500 m hosszú, 40 cm vastag jégtorlaszt azonosítottak a helyszínen.
A maroshévízi tűzoltók a maroshévízi Méhek utcában négy udvarból csapolták le a vizet és 20 állatot mentettek ki. Ugyanitt tönkrement kb. 1500 kg széna. A Vízművek és a maroshévízi polgármesteri hivatal erőgépekkel lépett közbe a jégtorlaszok eltávolítása érdekében.
Maroshévízen továbbra is figyelemmel követik a helyzetet, annak alakulásától függően készen állnak a lakosság segítségére.
A jégtorlaszok a folyó kanyarulatainál, illetve a csendesebb sodrású, keskeny szakaszokon jönnek létre és árvizet okozhatnak, ezért fontos a folyók hatóságok általi megfigyelése.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy