Árvizet okozott a hirtelen felmelegedés Maroshévízen

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A hirtelen felmelegedés következtében a Maros folyón keletkezett jégtorlaszok miatt több maroshévízi portát megrongált az áradás.
A Hargita megyei készenléti felügyelőség szóvivője, Alina Ciobotariu szerint a Maroshévíz kijáratánál keletkező jégtorlasz több udvar és gazdaság elárasztáshoz vezetett. A tűzoltóknak négy udvarból kellett eltávolítaniuk a vizet és több állatot kimenteni a fulladás veszélye elől. Továbbá egy második jégtorlaszt is felfedeztek a Maros folyón, amely további háztáji árvizeket okozhatott volna.
A jégtorlaszok hosszúsága egyenként 500 méter, vastagságuk 40 cm, és mivel lakott terület van a közelben nem jöhet szóba a robbantásos megoldás, ezért a marosvásárhelyi Vízművek segítségét kérték gépi beavatkozás érdekében.
Tegnap a Kis-Beszterce folyón is kialakultak jégtorlaszok Gyergyóholló körzetében, valamint a Madaras patakon Csíkmadaras községben, mindkét esetben közbelépés történt a víz elfolyásának lehetővé tétele érdekében. Maroshévízen, Gyergyószentmiklóson, és Csíkpálfalván a tűzoltók további beavatkozására volt szükség a víz udvarokból történő eltávolítására.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy