A megyei kórház új Covid-19 fertőzésekről számol be. „Fokozott egyéni védekezésre van szükség”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Foto: NewMoney.ro

 A páciensek bizalommal fordulhatnak a kórházunkhoz, nincs nagyobb fertőzésveszély itt, mint a közösségi élet bármely területén, a védekezés pedig mindannyiunk egyéni felelőssége, rajtunk múlik, hogyan védekezünk a fertőzés ellen – ezt az üzenetet kívánja eljuttatni a nagyközönséghez a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház.

A Hargita Megye Tanácsa által működtetett intézményben az elmúlt két napban a kórházban végzett PCR- tesztelések során (összesen 106 tesztet végeztek el) 11 új koronavírus-fertőzésre derült fény. A fertőzöttek között van az egészségügyi személyzet két tagja, egy takarító és egy onkológus szakorvos. Az epidemiológiai vizsgálat szerint az a leginkább valószínű, hogy külső forrásból fertőződtek meg. Minden új fertőzöttet kórházban kezelnek, a csíkszeredai kórház koronavírus-fertőzötteket ápoló osztályain, illetve a Covid–19-betegek ellátására háttérkórháznak minősített Székelyudvarhelyi Városi Kórházban.

A csíkszeredai kórházban dolgozik még egy onkológus szakorvos, a betegek nem maradnak szakellátás nélkül, az onkológiai járóbeteg-rendelésben azonban hosszabb várakozásra kell számítani, ezzel kapcsolatosan betegeink megértését kérjük.

„Minden esetet követünk, folyamatban vannak az epidemiológiai vizsgálatok, az érvényben lévő metodológia alapján folyik a személyzet és a beutalt betegek, illetve a beutalás előtt állók tesztelése. Az egészségügyi személyzet használja a védőfelszerelést. A kórházban következésképp nincs nagyobb veszély, mint a kórházon kívül. Közösségi szintű fertőzésveszély van, ezért mindannyian megfelelően kell védekeznünk, ez a védekezés pedig mindenki egyéni felelőssége” – fogalmazta meg dr. Sergiu Sîngeorzan a kórház járványtanász főorvosa.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy