A megyei útfelújítások teljes támogatást élveznek

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

 

Teljes mértékben támogatja az útépítésekre vonatkozó Hargita megyei pályázatokat a fejlesztési minisztérium az Országos Helyi Fejlesztési Program (PNDL) keretében. A kapott támogatással az év elején kitűzött ambiciózus terv kerül megvalósításra, amelynek során Hargita Megye Tanácsa 100 millió lejt utal a megyei utak felújítását célzó munkálatokra. Az év végéig minél több kivitelezési szerződés aláírását szeretnék elérni, és ahol lehetséges a munkálatok elkezdését is.

„A most igényelt támogatás hiányzott a megyei utak építésére szükséges költségvetésből. Várjuk az őszi PNDL 3 kiírást, ahol már a most tervezés alatt lévő utakkal is fognak jelentkezni, akár meg is tudják duplázni az év elején kitűzött célt” mondta Borboly Csaba.

A Hargita megyei települések is nyújtanak be további igényléseket az őszi PNDL 3 kiíráson. Itt nagyon fontos, hogy csak teljes dokumentációk esetében tudnak szerződést kötni, a nem megfelelően alátámasztott igénylések ki fognak esni, hívja fel a figyelmet a megyeelnök. Hozzátette: a megyei tanács továbbra is kész tervekkel fogja a finanszírozást igényelni.

A megye települései is maradéktalanul megkapták, amit igényeltek. A támogatásnak köszönhetően sok iskola, óvoda, közvilágítás, orvosi rendelő, víz- és csatornarendszer, illetve út épül a megyében.

Túlnyomórészt turisztikai tevékenységű megye lévén a Hargita megyei települések több nagyméretű pályázatot is benyújtottak sportbázisok építésére, de ezekre a projektekre más megyék sem kaptak támogatást. Kivételt képeznek az országos sporthatósággal közösen letett építkezési pályázatok.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy