A meteorológusok január 9-ig, vasárnapig havazást, havas esőt és erősödő szelet jelentenek

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) tájékoztatása szerint január 8-án, szombaton 4:00 órától január 9-én, vasárnap 12:00 óráig mérsékelt csapadék várható, túlnyomórészt havazás formájában.

Az említett intervallumban Bánságban, a Körösök vidékén, Máramarosban, valamint Erdély nyugati és északnyugati részén túlnyomóan havas csapadék várható, és hóréteg képződik. A Nyugati-Kárpátokban és a Déli-Kárpátok nyugati részén mérsékelten havazik, az új hótakaró helyenként jelentős lesz.

A víz mennyisége általában 10 … 15 l / nm és elszigetelten 20 l / nm felett várható.

A szél Bánság déli részén és a Déli-Kárpátok gerincein általában 55…65 km/h sebességgel fúj, átmenetileg hóvihart okozva.

Az ország többi részén elsősorban szombaton (január 8-án) délelőtt várható csapadék ónos eső és hó formájában, főként a déli dombvidéken.

A meteorológiai jelenségek alakulásától és intenzitásától függően az Országos Meteorológiai Szolgálat frissíti ezt a jelentést.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy