A Pénzügyminisztérium a csaló és összehasonlító reklámok következményére figyelmeztet

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Pénzügyminisztérium tájékoztató és ellenőrző kampányt folytat a csaló és összehasonlító reklámok témájában egy 447 cégből álló mintán, amelyikből 17 nagy adófizető, tevékenységük élelmiszer, ital és dohányáru forgalmazása (cod CAEN 4711).

A program célja tájékoztatni a kereskedőket a csaló és összehasonlító reklámokra vonatkozó jogszabályokról, és ezek kedvezőtlen következményeiről. Ugyanakkor elemzik ezen cégek által az online médiában, írott sajtóban, utcai plakátokon, prospektusok és szórólapok segítségével folytatott reklámhadjáratait. Törvényszegés esetén bírság alkalmazható.

A felvilágosító és ellenőrző akciót az ország területi pénzügyi hivatalainak munkatársai végzik, az elkövetkező időszakban hasonló tájékoztatási és ellenőrző tevékenység veszi kezdetét a gyógyszeripari termékeket forgalmazó kiskereskedelmi cégeknél, turisztikai irodáknál, ipari cikkek árusításával foglalkozó kiskereskedelmi cégeknél.

Forrás: MFP Facebook; ZPN

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy