A Pénzügyminisztérium új állampapír-kibocsátást indít a TEZAUR program keretében, évi 6,85%-os adómentes kamattal

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Július 8-ától, hétfőtől a polgárok 1 és 3 éves lejáratú államkötvényekbe fektethetnek, 6, illetve 6,85%-os évi kamattal.

Az állampapírok megvásárolhatók:

– 2024. július 8- augusztus 8 között online, olyan fizikai személyek által, akik regisztráltak a privát virtuális térbe (SPV). Online végezhető műveletek: számlanyitás a befektető nevére a kiválasztott kincstári egységnél, TEZAUR állampapírt jegyzése, utalás a befektető jegyzési számlájáról a nevére nyitott bankszámlára. Ezzel kapcsolatos további információk a Ghid tezaur online és Tezaur online felkeresésével.

– 2024. július 8- augusztus 9 között az Állami Kincstár egységeinél

– 2024. július 8- augusztus 8 között városon és 2024. július 8- augusztus 7  között vidéken, a Román Postavállalaton keresztül

A kamat éves, a tájékoztatóban meghatározott feltételek szerint fizetendő. Ugyanakkor a Tezaur Program keretében kibocsátott állampapírok átruházhatók és előre visszaválthatók. Egy befektető egy vagy több jegyzést is végrehajthat egy kibocsátásban. A befektetőknek csak a jegyzési időszak alatt, kérelem benyújtásával van lehetőségük a már megkötött jegyzéseket lemondani.

Államkötvényt vásárolhat minden személy, aki a vásárlás napjáig betöltötte a 18. életévét.

Az állampapírok kibocsátásának eredményeként a Pénzügyminisztérium által kibocsátóként megszerzett forrásokat a költségvetési hiány finanszírozására és az államadósság refinanszírozására fordítják.

A kibocsátási tájékoztató és annak minden változása az alábbi oldalon követhető: Datorie publică , www.posta-romana.ro .

Kommunikációs, Közkapcsolati és Mass Media Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy