Kilenc kiskutyát hagytak magára Bögözben – a rendőrség felelősségre és cselekvésre szólítja fel a közösséget

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az utóbbi időben a Hargita Megyei Állatvédelmi Iroda rendőrei számos bejelentést kaptak arról, hogy kiskutyákat hagytak magukra közterületeken. A legutóbbi eset a Hargita megyei Bögöz községben történt, ahol 2024 júliusában kilenc kiskutyát hagytak magára.

fotó BPA -IPJ HR

Ez az eset minden állampolgár számára figyelmeztetésnek számít. A rendőrök hangsúlyozzák a háziállatok ivartalanításának fontosságát (kivéve a fajtatiszta kutyákat) és a kóbor kutyák kezeléséről szóló 155/2002. sz. sürgősségi kormányrendelet által előírt kötelezettségek teljesítésének fontosságát. E szabályok be nem tartása a kóbor kutyák ellenőrizetlen elszaporodásához vezet, ami egyes kutyák agresszivitása miatt veszélyeztetheti az emberek életét és testi épségét.

A Hargita Megyei Állatvédelmi Hivatal munkatársai jelenleg is ellenőrzik a bögözi kilenc kiskutya elhagyásáért felelős személyt, aki a törvény értelmében felelősségre vonható a bűncselekményért.

A rendőrök felhívással fordulnak minden állampolgárhoz, hogy tudósítsanak minden olyan személyről, akit hasonló bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy