A prefektus mondja, ő hallja! Székelyudvarhely kis kék zászlókkal van tele

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Talán különböző médiaforrásokból olvasták, hogy Hargita megye prefektusa, Jean-Adrian Andrei, a törvény betartásának kezese, emlékezteti a megyei polgármestereket és a közintézmények vezetőit, hogy kötelesek betartani Románia zászlajának kitűzésére, a himnusz eléneklésére és Románia címerének és jelképeinek használatára vonatkozó 75/1994-es törvényt, illetve az 1157/2001-es, a törvény alkalmazására vonatkozó kormányrendelet előírásait.

Ahogy valószínűleg látták Vasile Antonie Tamas Sepsiszentgyörgyön készült filmjét, amely a román zászlók teljes hiányáról tanúskodik.

Meglepő módon, vagy nem, Hargita megyében is hasonlóképpen állnak a dolgok, a figyelmeztetések és a büntethetőség ellenére. Nyilvánvaló, hogy a magyar polgármesterek nemcsak a törvényt hagyják figyelmen kívül, hanem a jóérzésük sincs. De vajon miért nem érdekli őket? Talán azért, mert senki nem húzza ki a széket alóluk egy ilyen törvényszegésért? És talán azért sem, mert a bírságot nem saját zsebükből, hanem az adófizetők pénzéből fizetik? Vagy talán az biztosítja a hátvédet számukra, akire a legkevésbé gondolnánk… ki tudja!

Íme, hogy festenek a Március 15-i előkészületek Székelyudvarhelyen!

A képek ma jelentek meg a Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal facebook oldalán, „A város ünneplőbe öltözik” címmel.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy