Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Prefectul vorbește, prefectul aude! La Odorhei, numai steaguri albăstrele

Probabil, ați citit din diverse surse media că prefectul Harghitei, Jean-Adrian Andrei, în calitate de garant al respectării legii, le reamintește primarilor și șefilor instituțiilor publice din județ, că au obligația să respecte prevederile Legii nr. 75/1994, privind arborarea drapelului României, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema României, precum și normele de aplicare a legii, prevăzute în H.G. nr. 1157/2001.

Așa cum, probabil, ați văzut și filmulețul făcut de către Vasile Antonie Tămaș, la Sfântu Gheorghe, în care vorbește despre absența desăvârșită a steagurilor românești prin oraș.

Surprinzător sau nu, și în Harghita lucrurile stau tot așa, în ciuda avertizătilor și a pasibilității de amendă. Este clar că primarilor de etnie maghiară nu le pasă și sfidează nu doar legea scrisă, ci și bunul simț. Doar oare de ce nu le pasă? Poate pentru că nu le saltă nimeni scaunul de sub șezut pentru o astfel de abatere? Și poate pentru că amenzile oricum nu le plătesc din buzunarul propriu, ci din banii contribuabililor? Sau au spatele asigurat din partea cui ne gândim mai puțin… cine știe!

Iată cum arată pregătirile de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni,  la Odorheiu Secuiesc!

Imaginile au post postate astăzi pe pagina de faceebook Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala cu mențiunea ”Oraşul se îmbracă în sărbătoare”.

opel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *