A prioritások újraértékelése: A gyergyószentmiklósi utak elsőbbséget élveznek a fesztivállal szemben

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Július 14-én, pénteken fontos ülést tartott a gyergyószentmiklósi helyi tanács, amelyen az utakra szánt 300 ezer lejes keretösszegből való átcsoportosításról tárgyaltak. Akiknek ez a szerencsétlen ötletük volt, újraértékelték a helyzetet, és arra a következtetésre jutottak, hogy Gyergyószentmiklóson sokkal nagyobb szükség van az utakra, mint egy fesztiválra.

Az ötlet, hogy egy olyan városban, ahol rossz a közúti infrastruktúra, pénzt vegyenek el az útalapokból, csodálkozást és rosszallást váltott ki a lakosok körében. Érthetetlen, hogyan javasolhatott valaki ilyent anélkül, hogy figyelembe venné a megfelelő közúti infrastruktúra létfontosságú jelentőségét. Egyesek talán úgy gondolták, hogy egy fesztivál finanszírozásával szavazatokat szerezhetnek a választóktól, akiket át lehet verni ideiglenes ígéretekkel és szórakoztató rendezvényekkel.

A helyi tanács képviselői azonban figyelembe vették a polgárok véleményét és elégedetlenségét. Megértették, hogy az utak alapvető fontosságúak a város fejlődése és a polgárok biztonsága szempontjából. Ezért úgy döntöttek, hogy megtartják az eredetileg közúti infrastruktúrára szánt pénzt, és más forrásokat keresnek a fesztivál finanszírozására.

Különösen nagyra értékeltük, hogy a polgármester románul tartotta a tanácsülést. Ez lehetőséget adott minden gyergyószentmiklósi lakosnak és másoknak is, hogy megértsék, hogyan jutottak a környék útjai a jelenlegi állapotukba. Ez az átláthatóság és a polgárok iránti tisztelet azt mutatja, hogy a hatóságok odafigyelnek a közösség igényeire, és a meglévő problémák megoldására törekszenek.

Végezetül a prioritások újraértékelése és az utak finanszírozásának fenntartásáról szóló döntés előrelépést jelent Gyergyószentmiklós számára. A megfelelő közúti infrastruktúra elengedhetetlen a város gazdasági és társadalmi fejlődéséhez és a polgárok jólétéhez. Biztató látni, hogy a hatóságok megértették ezt, és elkötelezettek e kritikus helyzet megoldása mellett.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy