A PSD-kormány ösztönözte a román autóipar fejlődését

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Romeo Țepeș-Focșa, a PSD Hargita vezetője részletes elemzést nyújt a PSD-kormány román iparra gyakorolt hatásáról, kiemelve a nemzeti termelésnek nyújtott támogatást.

A jelenlegi mandátumban a román ipar az év első két hónapjában 5,4%-os nominális növekedést ért el a tavalyi év azonos időszakához képest, folyamatos pozitív tendenciát mutatva.

Az ipari ágazatok közvetlenül profitáltak a PSD politikáiból, különösen az autóiparban, amely lenyűgöző növekedést ért el. 2024 februárjában a gépkocsigyártás elérte az 50.488 darabot, ami 3,54%-os növekedést jelent az előző évhez képest, amihez nagyban hozzájárultak a Dacia és a Ford Otosan üzemek. Ez a bővülés nemcsak Románia ipari szerkezetét erősíti, hanem jelentősen növeli az ország exportprofilját is.

Țepeș-Focșa hangsúlyozza, hogy ezek az eredmények egy hosszú távú PSD-stratégia gyümölcsei, amely az ipari ágazat fenntartható fejlődésére összpontosít különböző ösztönzők és állami támogatási rendszerek révén. Ez a megközelítés nemcsak a meglévő vállalatok megerősödését tette lehetővé, hanem új beruházások vonzását és a munkahelyteremtés ösztönzését is.

Az autóiparban elért jelentős előrelépés jól példázza e politika sikerét, hiszen új modellek és technológiák bevezetését tervezik, beleértve a Ford modellek elektromos meghajtású változatait is. Ezek az intézkedések nemcsak a gyártási palettát diverzifikálják, hanem erősítik Románia exportinfrastruktúráját is, hozzájárulva a hosszú távú, erőteljes gazdasági növekedéshez.

Țepeș-Focșa szilárd meggyőződése, hogy a PSD fenntartja ezt a progresszív irányt, hangsúlyozva, hogy folytatni és bővíteni kell az ipari ágazatnak nyújtott kormányzati támogatást, biztosítva Románia versenyképes és innovatív szereplői pozícióját a globális ipari színtéren.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy