A regionális innováció völgye – Hargita megye vezető szerepet tölthet be a kutatás és innováció területén

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Hargita Megye Tanácsának erőfeszítéseit az Európai Bizottság is elismerte

Az Európai Bizottság által 2023 márciusában közzétett felhívás nyomán Hargita megye pályázott arra, hogy partner legyen az innováció területén.

https://cor.europa.eu/ro/news/Pages/Regional-Innovation-Valleys.aspx

ˮGratulálunk és köszönjük Hargita Megye Tanácsa Nemzetközi Kapcsolatok Osztálya csapatának. Európa minden tájáról sokan jelentkeztek, akiket a jelentős források vonzottak, de csak néhányan lettek kiválasztva. Az elkövetkező években speciális központi forrásokhoz juthatunk hozzá, így fontos referenciaponttá válhatunk az EU innovációs térképénˮ – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Hargita Megye Tanácsának erőfeszítéseit az Európai Bizottság is elismerte: a megyei tanács bizonyította elkötelezettségét a kutatási és innovációs beruházások és politikák javítása, koordinálása és az uniós prioritásokhoz való igazítása iránt, a közös vagy egymást kiegészítő intelligens szakterületeken alapuló régióközi innovációs együttműködésben való részvétel más régiókkal, valamint a regionális innovációs ökoszisztéma megerősítése és összekapcsolása más régiókkal, hogy összekapcsolt regionális innovációs völgyeket alakítsanak ki.

Így 2024. június 19-én, az Európai Bizottság hivatalos rendezvényén Hargita megye megkapta a Regionális Innovációs Völgy címkét.

Ennek kapcsán Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba élőben közvetített felszólalása ITT tekinthető meg.

  • Hargita Megye Tanácsa sajtóirodája által közölt információk

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy