Vale a inovării regionale – județul Harghita poate deveni lider în domeniul cercetării și inovării

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Eforturile Consiliului Județean Harghita au fost recunoscute de către Comisia Europeană

În urma apelului lansat de către Comisia Europeană, în luna martie 2023, județul Harghita a aplicat pe domeniul securității alimentare, pentru a deveni partener în domeniul inovării.

https://cor.europa.eu/ro/news/Pages/Regional-Innovation-Valleys.aspx

ˮFelicitări și mulțumiri echipei din cadrul Compartimentului Relații Internaționale al Consiliului Județean Harghita. Numeroși candidați din întreaga Europa au aplicat, atrași de resursele considerabile disponibile, însă doar câțiva au fost selectați. În următorii ani, vom avea acces la fonduri centrale speciale, devenind astfel un punct de referință important pe harta inovării din UEˮ, a apreciat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

Eforturile Consiliului Județean Harghita au fost recunoscute de către Comisia Europeană, consiliul județean dovedindu-și angajamentul în privința îmbunătățirii, coordonării și direcționării investițiilor și politicilor sale în cercetare și inovare către prioritățile UE, angajându-se în colaborare interregională de inovare cu alte regiuni, pe baza specializărilor inteligente comune sau complementare, și de a consolida ecosistemul regional de inovare și a-l conecta la alte regiuni pentru a constitui văi regionale de inovare conectate.

Astfel, în 19 iunie 2024, în cadrul unui eveniment oficial al Comisiei Europene, județul Harghita a primit eticheta de Vale a Inovării Regionale.

În acest context, intervenția live a președintelui Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, poate fi urmărită AICI – click

  • informații furnizate de Biroul de presă al Consiliului Județean Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy