Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Súgó barlang – 50 év

Ezt a fotókiállítást a Súgó-barlang turisták által látogatható szakasza felfedezésének 50. évfordulójára szervezte a barlang gyámja, a Gyilkostó Adventure Egyesület. A Súgó-barlang – 50 év képes albumot a fotókiállítással egy időben mutatták be Gyergyószentmiklóson, a Városi Könyvtárban a barlangászok világnapján, augusztus 14-én.
A kiállítás 35 képet tartalmaz, amelyek révén betekintést nyerünk a Súgó-barlang csodálatos felszín alatti cseppköves világába. A fotókat a gyergyószentmiklósi és a sepsiszentgyörgyi barlangászok készítették, akik közül sokan a Hargita Megye Tanácsa Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálata barlangimentő csapatának önkéntes tagjai.
Közös erővel sikerült több olyan beruházást is elvégezni, amely ezen barlang megőrzésének fontos lépése, ilyen például a barlang bejárati ajtójának a cseréje is. Reméljük, hogy együttes erővel meg tudjuk őrizni Székelyföldnek ezt a gyöngyszemét, és örökségként átadhatjuk azoknak a fiataloknak, akik az itthon maradást, a talán nehezebb, de értékesebb itthoni munkát választják.

12744210_989873807752781_6039205763260313866_n
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.