A Súgó barlang – 50 év

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Ezt a fotókiállítást a Súgó-barlang turisták által látogatható szakasza felfedezésének 50. évfordulójára szervezte a barlang gyámja, a Gyilkostó Adventure Egyesület. A Súgó-barlang – 50 év képes albumot a fotókiállítással egy időben mutatták be Gyergyószentmiklóson, a Városi Könyvtárban a barlangászok világnapján, augusztus 14-én.
A kiállítás 35 képet tartalmaz, amelyek révén betekintést nyerünk a Súgó-barlang csodálatos felszín alatti cseppköves világába. A fotókat a gyergyószentmiklósi és a sepsiszentgyörgyi barlangászok készítették, akik közül sokan a Hargita Megye Tanácsa Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálata barlangimentő csapatának önkéntes tagjai.
Közös erővel sikerült több olyan beruházást is elvégezni, amely ezen barlang megőrzésének fontos lépése, ilyen például a barlang bejárati ajtójának a cseréje is. Reméljük, hogy együttes erővel meg tudjuk őrizni Székelyföldnek ezt a gyöngyszemét, és örökségként átadhatjuk azoknak a fiataloknak, akik az itthon maradást, a talán nehezebb, de értékesebb itthoni munkát választják.

12744210_989873807752781_6039205763260313866_n

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy