A szakoktatás megújítását célzó pályázatot nyújtott be Csíkszereda Városháza

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Csíkszereda Önkormányzata 96,82 millió lejre nyújt be pályázatot a taplocai szakiskolai kampusz többrétű fejlesztésére. Az összesen 121 millió lejt meghaladó beruházás tanműhelyek, konferenciaközpont, tornaterem és bentlakás építését is magába foglalja. A szakoktatás fejlesztése érdekében létrejött 21 tagú konzorcium vezetőjeként Csíkszereda Önkormányzata pályázik az Országos Helyreállítási Terv (PNRR) alapjaiból.

fotó: Csíkszereda Polgármesteri Hivatala

 

A helyi tanács múlt heti határozata értelmében önkormányzati struktúrákból, oktatási intézményekből, cégekből és vállalkozói szervezetekből létrejött egy 21 tagból álló konzorcium. A konzorcium megalakításának célja a duális képzés fejlesztése és a szakképzés megszilárdítása. Csíkszereda Önkormányzata a konzorcium vezetőjeként a mai napon azonnal összehívott rendkívüli ülésen döntött arról, hogy a PNRR-n keresztül támogatási igényt nyújt be.

„Csíkszereda 3 millió euróval, a megyei tanács pedig 1 millió euróval járul hozzá az önrészhez. A szakiskolákkal való egyeztetések nyomán körvonalazódtak az igények, amelyeknek többsége zöldmezős beruházást feltételez, és 2026-ig kell befejeződnie a kivitelezésnek. Bízunk benne, hogy a nagy konkurencia ellenére finanszírozást nyerünk a projektre” – fogalmazott Korodi Attila polgármester.

A terv szerint több oktatóműhely, laboratóriumok, tantermek, mosdók, iskolai orvosi és fogorvosi rendelő, illetve felszerelt sportcsarnok, négyszintes, 240 férőhelyes bentlakásos iskola, valamint egy 200 férőhelyes konferenciaterem építése fog megvalósulni.

Ezzel a pályázattal 96,82 millió lejes finanszírozást lehetne nyerni, amelyhez hozzáadódik a Helyi Tanács 18,98 millió lejes és Hargita Megye Tanácsának 5,86 millió lejes hozzájárulása.

  • Csíkszereda Városháza által közölt információk

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy