Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Proiect pentru reînnoirea învățământului profesional, depus de Primăria municipiului Miercurea Ciuc

Municipiul Miercurea Ciuc solicită o finanțare nerambursabilă în valoare de 96,82 milioane de lei pentru dezvoltarea campusului liceal tehnic din Toplița-Ciuc. Investiția totală de peste 121 de milioane de lei va include construcția de ateliere, o sală de conferințe, o sală de sport și internate. Municipalitatea, în calitate de lider al consorțiului de 21 de membri pentru dezvolt

sursa foto: Primăria municipiului Miercurea Ciuc

 

 

Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local de săptămâna trecută, a fost întemeiat un consorțiu format din 21 de membri: primării, instituții de învățământ, companii și organizații de afaceri. Scopul formării  consorțiului este dezvoltarea învățământului dual și consolidarea învățământului profesional. În calitate de lider al consorțiului, Consiliul Local al municipiului Miercurea Ciuc a hotărât astăzi, în cadrul unei ședințe extraordinare convocată de îndată, să depună o cerere de finanțare prin PNRR.

„Municipalitatea va contribui cu 3 milioane de euro, iar Consiliul Județean cu 1 milion de euro. În urma discuțiilor cu liceele tehnice, au fost trasate nevoile, majoritatea necesitând o investiție de tip greenfield și ar trebui finalizate până în 2026. Suntem încrezători că vom reuși să obținem finanțare pentru acest proiect, în pofida concurenței puternice”,  a declarat primarul Korodi Attila.

Proiectul va include construcția mai multor ateliere de formare cu laboratoare, săli de clasă, grupuri sanitare, cabinet medical și stomatologic școlar, respectiv o sală de sport echipată, un internat cu patru etaje și 240 de locuri, și o sală de conferințe cu o capacitate de 200 de persoane.

Prin acest proiect s-ar obține o finanțare de 96,82 milioane de lei la care se adaugă o contribuție de 18,98 milioane de lei din partea Consiliului Local și 5,86 milioane de lei din partea Consiliului Județean Harghita.

  • informații furnizate de Primaria municipiului Miercurea Ciuc

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.