A szülők ellenőrizzék le az akkreditált oktatási intézmények jegyzékét

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Hargita Megye Tanfelügyelőségének vezetősége felhívja azon szülők figyelmét, akik magán oktatási intézménybe szeretnék íratni gyermekeiket, hogy tájékozódjanak honlapunkon a meghatalmazott (akkreditált) és engedélyezett intézmények jegyzékéről.

„Ha tudomásuk van olyan óvodákról, amelyek nem szerepelnek ebben a jegyzékben, kérjük tudósítsák intézményünket. Ugyanis ha nem jelentkeznek (ti.ezek az intézmények) az ARACIP-nél működési engedélyért mi nem tudjuk kiszűrni őket. Ha magán személyként, vagy Kft-ként van bejegyezve, hogy gyermekfelügyeletet vállal, az egy teljesen más eset, ezeket mi nem tartjuk nyilván. Ha valakinek tudomása van más oktatási intézményekről, mint amelyek a tanfelügyelőség honlapján szerepelnek, kérjük tájékoztassanak, hogy leellenőrizhessük a működési engedélyüket”- mondta az Agerpres-nek Petru Garbea főtanfelügyelő.

Magán oktatási intézmény kizárólag az Oktatásügyi Minisztérium engedélyével működhet. Mielőtt beíratják gyermekeiket, a szülők ellenőrizzék le, hogy rendelkezik-e a kiválasztott intézmény ezzel a jóváhagyással.

A megyei tanfelügyelőség honlapján található jegyzék szerint a megyében három akkreditált (meghatalmazott) magán óvoda van, kettő Székelyudvarhelyen és egy Gyimesfelsőlokon, és három posztliceális iskola, Csíkszeredában és Székelyudvarhelyen.

Forrás: vocetransilvaniei. ro

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy