ISJ recomandă părinţilor să consulte lista cu unităţile de învăţământ particulare acreditate

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Harghita le recomandă părinţilor care doresc să-şi înscrie copiii la instituţii de învăţământ particulare să consulte lista cu cele acreditate şi autorizate, postată pe site-ul instituţiei.

„Dacă au cunoştinţe de situaţii în care există grădiniţe altele decât cele care apar pe site-ul nostru, îi rugăm să ne informeze. Că dacă nu se prezintă la noi, nu se prezintă la ARACIP să ceară autorizaţie de funcţionare (nr: instituţiile de învăţământ), noi nu avem de unde să discernem. Dacă se înregistrează că se ocupă de îngrijirea copiilor ca persoană fizică independentă sau activitate independentă sau SRL, asta e treaba lui, nu se înregistrează la noi şi (…) nu ştiu, poate să existe. Dar, dacă cineva ştie de alte instituţii decât ce există pe listă, acreditate şi autorizate, să ne informeze. Ca noi să putem să cercetăm, să luăm legătura cu cine le-a dat voie să funcţioneze’, a declarat pentru Agerpres inspectorul şcolar general Petru Gârbea.

Acesta a spus că o unitate şcolară particulară funcţionează legal numai cu autorizarea acordată de Ministerul Educaţiei şi ar trebui ca părinţii care doresc să înscrie copiii la o grădiniţă sau o şcoală de acest gen să solicite conducerii hârtiile de autorizare.

Lista postată pe site-ul ISJ Harghita arată că, în judeţ, funcţionează trei grădiniţe particulare autorizate, două în municipiul Odorheiu Secuiesc şi una în localitatea Lunca de Sus şi trei şcoli postliceale, în Miercurea Ciuc şi Odorheiu Secuiesc.

Sursa: voceatransilvaniei.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy