A tavasz beköszöntével ismét gondot okoznak a medvék a borszéki üdülőhelyen

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

A tavasz beköszöntével ismét gondot okoznak a medvék a borszéki üdülőhelyen. Április 30-án 15 óra körül egy anyamedvét láttak két bocsával. A polgármesteri hivatal április közepén felvette a kapcsolatot az illetékesekkel és a környező települések városházáival a medvék megjelenése okozta probléma hosszú távú megoldása érdekében.

képernyőfelvétel

Április közepén Borszék, Gyergyóholló és Tölgyes polgármesterei abban állapodtak meg egy találkozó során, hogy közösen lépnek fel a medveprobléma megoldása érdekében. Megállapodás született a medvék befogásához és elszállításához szükséges eszközök megvásárlásáról is: altató- fegyver, befogó és szállítóketrec. Borszék a fegyvert vásárolja meg a napokban, a többi eszköz beszerzése a másik két településre hárul.

Hétfőn, május másodikán a polgármesteri hivatal képviselői egyeztettek a csendőrséggel, rendőrséggel, vadásztársulattal és állatorvossal annak érdekében, hogy végre konkrét lepéseket történjenek a helyzet megoldására. A problémát már április 22-én jelezték az illetékes hatóságok irányába, akik kiegészítő dokumentumokat kértek ez ügyben.

A közelmúltban az üdülő területén egy 3 bocsos anyamedvét, a Kárpátok utcában pedig anyamedvét és két bocsot lehetett látni, egy másik medve pedig a sípályák környékén okoz gondot.

„Sikerült elkészítenünk a hatóságok által kért dokumentumokat ezeknek a medvéknek a kifogásához és áttelepítéséhez. Várjuk az áthelyezési engedélyt a Brassói Erdőőrségtől” – közölte a borszéki városháza.

A borszéki lakosságot arra kérik, ha medvét észlelnek a településen, jelentsék azt a 112-es sürgősségi hívószámon, ugyanakkor észlelésüket írásban is adják le a polgármesteri hivatalhoz, vagy küldjék el email-ben a primaria@primaria-borsec.ro címre. Minden egyes áthelyezési kérés, fotóval, videóval. alátámasztandó dokumentumokkal, fényképekkel és videó felvételekkel.

  • forrás: Borszéki Polgármesteri Hivatal

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy