Odată cu venirea primăverii, urșii cauzează din nou probleme în stațiunea Borsec

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Odată cu venirea primăverii, urșii cauzează din nou probleme în stațiunea Borsec. O ursoaică cu doi pui a fost văzută pe data de 30 aprilie în jurul orei 15:00. Primăria a contactat încă de la mijlocul lunii aprilie autoritățile competente și primăriile localităților limitrofe pentru rezolvarea pe termen lung a problemei cauzate de apariția urșilor.

Captură de ecran

În cadrul unei întâlniri care a avut loc la mijlocul lunii aprilie, primarii din localitățile Borsec, Corbu și Tulgheș au convenit să colaboreze pentru a rezolva problema urșilor. Astfel s-a ajuns la un acord pentru achiziționarea echipamentului necesar pentru capturarea și transportul urșilor: o armă tranchilizantă, un pistol cu electroșocuri, o capcană și o cușcă de transport.
Primăria Borsec precizează că arma fi achiziționa arma în zilele următoare.

Luni, 2 mai, reprezentanții Primăriei Borsec a avut  consultări cu Jandarmeria, Poliția, Asociația de vânătoare și medicul veterinar pentru a face propuneri concrete în vederea rezolvării situației. Problema a fost deja raportată autorităților competente în data de 22 aprilie, care au solicitat documente suplimentare în acest sens.

În ultima perioadă au putut fi zărite o ursoaică cu 3 pui în zona stațiunii și o altă ursoaică cu doi pui pe strada Carpați, iar un alt urs cauzează probleme în zona pârtiilor de schi.

„Am reușit să întocmim documentația cerută de autorități pentru prinderea și relocarea acestor urși. Așteptăm autorizația de relocare de la Garda Forestieră Brașov.”, a anunțat Primăria Borsec.

Locuitorii din Borsec sunt rugați să semnaleze orice apariție de urși la numărul unic de urgență 112, și să depună sesizare scrisă și la sediul primăriei sau prin e-mail la adresa [email protected]. Fiecare cerere de relocalizare trebuie să fie susținută de documente, fotografii și înregistrări video.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy