A TEZAUR program új kiadása: Évi 7,25%-ig terjedő adómentes kamat

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

A Brassói Regionális Pénzügyi Főigazgatóság tájékoztatja Önöket, hogy a mai naptól, 2023. október 17-től a polgárok 1 és 3 éves lejáratú TEZAUR állampapírokba fektethetnek be, 6,25%-os, illetve 7,25%-os éves kamatlábbal. Az államkötvények névértéke 1 lej és dematerializált formában vannak.

„Minden egyes államkötvény-kibocsátás számos, az egyéni igényekhez és preferenciákhoz igazodó lehetőséget kínál, beleértve a különböző lejáratokat és a jegyzés többféle módját. Túl azon, hogy nem adóztatjuk a jövedelmet, úgy gondolom, hogy ez egy fontos eszköz, mivel minden társadalmi kategóriát megcéloz, és az ország bármely pontjáról elérhető, mind online, mind fizikailag. Minden román, aki azt szeretné, hogy megtakarításai többletjövedelemhez jusson anélkül, hogy kockázatnak tenné ki magát, a Tezaurhoz fordulhat” – mondta Marcel Bolos miniszter.

Az állampapírok megvásárolhatók:

– 2023 október 17- november 9 között online, olyan fizikai személyek által, akik regisztráltak a privát virtuális térbe (SPV). Online végezhető műveletek: számlanyitás a befektető nevére a kiválasztott kincstári egységnél, TEZAUR állampapírt jegyzése, utalás a befektető jegyzési számlájáról a nevére nyitott bankszámlára. Ezzel kapcsolatos további információk: Ghid tezaur online és Tezaur online;

– 2023 október 17- november 10 között az Állami Kincstár egységeinél

– 2023 október 17- november 9 között városon és október 17- november 8 között vidéken, a Román Postavállalaton keresztül

Útmutató  azok számára, akik TEZAUR államkötvényeken keresztül szeretnének megtakarítást elérni.

A kamat éves, a tájékoztatóban meghatározott feltételek szerint fizetendő. Ugyanakkor a Tezaur Program keretében kibocsátott állampapírok átruházhatók és előre visszaválthatók. Egy befektető egy vagy több jegyzést is végrehajthat egy kibocsátásban. A befektetőknek csak a jegyzési időszak alatt, kérelem benyújtásával van lehetőségük a már megkötött jegyzéseket lemondani.

Államkötvényt vásárolhat minden személy, aki a vásárlás napjáig betöltötte a 18. életévét. A Pénzügyminisztérium által indított megtakarítási ajánlat beruházásából származó bevétel nem adóköteles.

Az állampapírok kibocsátásának eredményeként a Pénzügyminisztérium által kibocsátóként megszerzett forrásokat a költségvetési hiány finanszírozására és az államadósság refinanszírozására fordítják.

A kibocsátási tájékoztató és annak minden változása az alábbi oldalon követhető: Datorie publică , www.posta-romana.ro .

Kommunikációs, Közkapcsolati és Mass Media Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy