A Zöld Karaván díjazza a „legzöldebb településeket”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

logosor-egyes33 településre látogatott el az elmúlt hét hónapban a Hargita megye tanácsa által útnak indított Zöld Karaván a Hargita Megyei Integrált Hulladékgazdálkodási Rendszer projekt keretén belül. Amerre csak járt a lakosság nagy érdeklődéssel fogadta a karaván autóját. A kampány során meghirdetett verseny első nyerteseit is kihirdették.

A kampány fő célkitűzése tudatosítani a lakosságban a szelektív hulladékgyűjtés, a lebomló és újrahasznosítható hulladékok megfelelő gazdálkodásának fontosságát.

Információs anyag és szemetes zsákok kiosztására is sor került. Bemutatták a komposztálás helyes módszerét és fontosságát a háztáji gazdaságban. Bemutatókat tartottak továbbá a hulladékgazdálkodásról, a szelektív hulladékgyűjtésről és újrahasznosításról.

Versenyt is szerveztek a karaván mentén, amelyre benevezhetett a megye bármely települése. Az első tíz település, amelyik a legtöbb újrahasznosítható hulladékot gyűjtötte össze kitüntetésben részesül. A versenyzőknek egy hét leforgása alatt szelektíven kellet gyűjteniük a hulladékot, maid a speciálisan erre kialakított gyűjtőszigetre kellet hordani a zsákokat. Félúton ki is hirdették az első öt „legzöldebb települést”: Zetelaka, Csíkszentkirály, Csíkszentdomokos, Boldogfalva és Homoródalmás, amelyeknek pillepalack prés a jutalma, TV és rádió hirdetésekben fognak szerepelni.

Összesen 66 településre látogat a Zöld Karaván, útvonala a www.elhetojovo.ro vagy a www.facebook.com/elhetojovohr oldalakon követhető.

A 2007-2013-as Környezeti Ágazati Operatív Program keretében megvalósított, Hargita megye Integrált Hulladékgazdálkodási Rendszere című projekt értéke mintegy 164 millió lej. Ennek 70,5 százalékát uniós forrásokból, 14,2 százalékát kormányalapokból, 15,3 százalékát pedig a megyei tanács saját költségvetéséből finanszírozzák

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy