Adrian Jean Andrei, Hargita megye prefektusának december elsején elhangzott beszéde

0

Articol disponibil în: Magyar Română

„Jelentős napja ez történelmünknek, amelyen népünk tiszteleg azok előtt, akik hazafiasságukkal és áldozatukkal megvalósították a román nép egyesülését.

A Nagy Románia építése által a románok rájöttek, hogy a román állam építése erős és szakszerű intézmények építése által lehetséges, amelyek aztán bármely állami szervezet hatalmi pillérévé válnak.

Az európai felépítés kontextusában mi is rájövünk ma a jogállam intézményei építésének szükségességére, ami a demokrácia, az ország stratégiai orientációjának, egy egyesült Európába való teljes integrációnk garanciája.

Talán december elseje eszünkbe juttatja azt, ami összeköt minket, ami fontos, és aminek folytonosnak kell lennie. A megye minden polgára irányába hasonlóan, azaz románul érzek bárhol is tartózkodnának és élnének és ünnepelnék országuk Nemzeti Napját.

Tiszteljük a nemzeti szimbólumokat, az ország zászlaját, és ne féljünk, ne szégyelljük kitűzni, mert őseink értük adták életüket, hogy mi ma együtt lehessünk. ISTEN ÉLTESSE ROMÁNIÁT!”

15241961_10211078956587439_1872094329526205215_n

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy