Alapfokon megszüntették a hatósági felügyeletet Gyergyószentmiklós polgármestere ellen

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Mezei-JanosA Hargita Megyei Törvényszék szerdán visszavonta Mezei János gyergyószentmiklósi felfüggesztett polgármester hatósági felügyeletét. A döntés nem jogerős, 48 órán belül megfellebbezhető.

Mezei János felfüggesztett polgármester többször kérte a hatósági felügyelet megszüntetését, azzal indokolva kérését, hogy minden rá vonatkozó kötelezettségnek eleget tett és már a tanúkat sem tudja befolyásolni, mivel őket már kihallgatták és vallomásaik az iratcsomóba kerültek.

A DNA ügyészei hivatali visszaélés, zsarolás és sikkasztásra való felbujtás vádjával állította bíróság elé mezei Jánost 2015 május végén.

A DNA közleménye szerint Mezei János 2013-ban polgármesteri minőségében egy olyan 400 négyzetméteres – a Gyilkos-tó partján álló – telek eladásáról kötött adásvételi szerződést egy céggel, amely nem volt eladható. A telek ugyanis a város apportját képezte a Monturist Kft.-ben, amelyben Gyergyószentmiklósnak részesedése van. ( A földet 49 évre adták használati joggal a fent említett cégnek)

Az ügyészség szerint a polgármester felszólította a Monturist Kft. igazgatóját, hogy két napon belül nyújtsa be a lemondását. Azzal fenyegette meg a feljelentéssel élő igazgatót, hogy – amennyiben nem mond le tisztségéről – ellehetetleníti a gyergyószentmiklósi létét.

Forrás: agerpres.ro

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy