„Anasztázia törvény” – a Hargita rendőrök által végzett tevékenységek témája

0

Articol disponibil în: Magyar Română

2023 november 6-án a Bűnügyi Elemzési és Megelőzési Osztály rendőrei a Közlekedési Szolgálat rendőreivel közösen tevékenységet végeztek, hogy tájékoztassák egy autósiskola tanulóit az alkohol és pszichoaktív anyagok vezetés közbeni fogyasztásának következményeiről.

Ugyanakkor a jelenlevőket tájékoztatták a büntető törvénykönyv módosításairól, amelyek értelmében az a személy, aki alkohol vagy pszichoaktív anyagok hatása alatt vagy jogosítvány nélkül vezet járművet, és az áldozat halálát okozó közlekedési balesetet követ el, letöltendő szabadságvesztésre ítéltetik, a felfüggesztett büntetés lehetősége ilyen esetekben megszűnik.

A halálos áldozatok és a súlyos közúti balesetek számának csökkentése, valamint a biztonságos utazás érdekében a leendő járművezetőknek azt tanácsolják, hogy beszéljenek családtagjaiknak vagy barátaiknak a tiltott szerek használatának veszélyeiről.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy